Workshop ‘Rustieke tafels’

Vindt u de tafels in onze workshopruimte ook mooi? Of bent u al héél lang op zoek naar een houten tafel met wat specifieke afmetingen? Kom er dan bij ons zelf een maken!

Er zijn verschillende mogelijkheden.

  • U kunt een tafel maken van gedroogd en bezaagd eikenhout. Van lengtedoorsneden van de boom wordt een tafelblad gemaakt en de poten bestaan uit vierkante eikenpoten.
  • 20130909_175600
  • U kunt een (bijna) ronde tafel maken, waarbij het tafelblad gemaakt is van een dwarsdoorsnede van Bubinga. Bubinga is hardhout dat komt uit West-Afrika. De tafelpoot van deze tafel bestaat uit een deel van een boomstam die u bij ons kunt uitzoeken.  Bubinga hout is beperkt leverbaar, dus soms lastig te boeken.
  • 20160307_181751
  • U kunt een tafel maken van eikenhout met een tafelblad van een lengtedoorsnede van een eikenboom. Ook dit eikenhout is reeds gedroogd voor u. Het onderstel van de tafel wordt gemaakt van steigerbuizen.
  • Rustieke_tafels_3

De workshop begint met koffie/thee met wat lekkers en uitleg over de te verrichten werkzaamheden. Tijdens de lunch serveren we u een warme maaltijd zodat u ook ’s middags nog stevig aan het werk kunt. Na afloop van de workshop mag er geproost worden op het resultaat.

 

De kosten van deze workshop zijn:
– eikenhouten tafel € 1.250,00 – € 1.500,00 (afhankelijk van de grootte van de te maken tafel) all-in
– bubingatafel (ongeveer 160 cm doorsnede) € 1.500,00 all-in
– eiken tafel met steigerbuizen € 1.500,00 all-in

Bij gebruik van niet-gedroogd eikenhout ontvangt u een korting van € 250,00. Het hout van een dergelijke tafel kan gaan werken, krimpen en/of scheuren. U draagt hiervoor zelf het risico.

De tafels worden in de week na de workshop bij de deelnemers thuis bezorgd. Deze service zit bij de workshopprijs inbegrepen.

Om de juiste materialen op voorraad te kunnen hebben, is het belangrijk dat u tijdig (minimaal 1 week voor aanvang van de workshop)  een keuze kenbaar maken welke tafel u wilt maken. U kunt op afspraak de tafels bij ons aan de zaak komen bekijken.

20160307_181143