ABO-Tuin

Anno 2016 is ABO Tuin v.o.f. een modern en volwassen hoveniersbedrijf met een grote groep vaste klanten in zowel de particuliere sector als bedrijven waarvoor ABO Tuin het onderhoud van het terrein verzorgt. Klanten kunnen bij ons aan de zaak terecht voor informatie en inspiratie. In de showroom staan verschillende producten en materialen geshowd om klanten voorafgaand aan de aanlegfase goed inzicht te geven in mogelijkheden en eigenschappen van de materialen.
ABO-tuin_2_700
In de grote kwekerij achter het bedrijfspand wordt een keur aan bomen, heesters en solitairen gekweekt. Hier, en in de inmiddels tot wasdom gekomen siertuin kan men inspiratie opdoen en planten bekijken, vergelijken en uitkiezen. Eenmaal in de aanlegfase gekomen, beschikken wij over een modern machinepark om iedere taak professioneel en efficiënt uit te voeren.
IMGP8218IMGP8226IMGP8224 ABO Tuin anno 2016
Natuurlijk zijn we niet ooit al gelijk zo begonnen: Johnny Verwaijen heeft in 1995 ABO Tuin opgericht. Vanuit een kantoortje op zolder in zijn huis in een nieuwbouwwijk in Klarenbeek, met diverse opslagplaatsen bij familie en bekenden, startte hij zijn eenmanszaak. De basis bestond uit een afgeronde opleiding aan de Middelbare Tuinbouwschool in Nijmegen en vijf jaar werkervaring als hovenier. Door groei van het bedrijf en gebrek aan ruimte werd gezocht naar een grotere locatie, waar alles centraal op één plek gehuisvest kon worden. In 2000 werd gestart met de bouw van de huidige locatie aan de Woudweg. Een schuur op de groei en heel veel omliggende grond, uitstekend geschikt voor een kwekerij. In 2008 is Lian ook in de zaak komen werken en helpt Johnny door zoveel mogelijk niet vakinhoudelijke taken over te nemen (o.a. boekhouding, personeelszaken, bestellingen etc.). In 2010 zijn we gestart met de laatste bedrijfsuitbreiding, welke inmiddels afgerond is en in gebruik genomen (zie foto’s bovenaan deze pagina).
ABO-tuin_1_700 ABO Tuin medio 2005